Tour de France. Dag 7-9.

Dag 7 Tour de France etapp 19. 61km 1666hm

Äntligen skulle jag få se Tour de France live. Etapp 19 med målgång i Tignes. Lämnade hotellet klockan 10. Ungefär vid 17 skulle cyklisterna gå in i sista backen och jag behövde vara där ungefär 3-4 timmar innan för att kunna ta mig upp i sista backen innan de stängde av. Istället för att ta den stora vägen rakt upp så svängde jag in på en lite mindre väg upp till La Rosiere. Det är backen där Thomas och Team Sky avgjorde touren 2018.

När jag kom ut på den lite större vägen kom det 10-20 polisbilar som var på väg till målet.

Det var många cyklister som provade på den sista backen, jag cyklade upp de 7,5 km 5,8% till målet och vände ner och hittade en bra plats 2 km från målet.

Bra väder. På andra sidan sjön skulle cyklisterna komma ner och sedan svänga upp i sista backen där jag stod.

Jag ställde mig i slänten där jag kunde sitta eftersom det var över 3 timmar till att cyklisterna skulle komma men helt plötsligt kom en kraftig regnskur med lite hagel så all publik tog sig in under taket lite längre ner. När reklamkaravanen kom 2 timmar innan cyklsterna så blev det action. Som ni ser i bakrunden blev vädret sämre hela tiden.

dav

Det blev ett bra byte från reklamkaravanen. En t-shirt, några kepsar, en buff och lite godis. Sedan kom lagbussarna och mekanikerna. Det buades ordentligt åt team Ineos men inget elakt utan mer med ett skratt.

Som ni ser på berget på andra sidan är det vitt och snart spred det sig att etappen var avbruten och folk började ta sig ner från berget. Det var häftigt att få vara där men givetvis var jag väldigt besviken att jag inte hade fått se cyklisterna. På vägen ner öste regnet ner och 500 m från hotellet blev jag stoppad för att polisen var rädda att  bron skulle svämma över. Efter 20 minuter fick vi ändå passera. Besvikelsen blev ännu större när det meddelades att även nästkommande etapp skulle kortas av. Planen hade varit att cykla upp och se cyklisterna på Cormet de Roselend och om vädret hade varit dålig så kunde jag ha stannat på hotellet eftersom de skulle passera några hundra meter därifrån. Nu passerade de 3 mil härifrån, det skulle regna hela dagen och alla tåg var fullbokade så jag bestämde mig för att stanna inne hela nästa dag och titta på tv.

https://www.strava.com/activities/2565077908

 

Dag 8 Tour de France etapp 20. Val Thorens. 37km 216hm

Jag tog sovmorgon och gick en promenad ner mot centrum. Det utlovade ösregnet såg jag inte skymten av och vädret såg ju hyfsat ut så jag ändrade snabbt mina planer. Checkade ut en dag tidigare, bokade ett nytt hotell och började cykla de 3 milen till målbacken i Val Thorens.

 

Eftersom jag var sent ute så kom jag inte så långt upp i backen innan poliserna stoppade mig men jag fick ändå se cyklisterna. Det regnade en stund medan jag cyklade men när cyklisterna kom var det uppehåll och jag slapp regn resten av dagen. Jag fick också vara med i tv en sekund.

Hotellet jag hade bokat såg lyxigt ut men var förhållandevis billigt men maten var däremot svindyr.

https://www.strava.com/activities/2567303351

 

Dag 9 La Lechere till Sain Michel de Maurienne 72km 1846hm

Eftersom jag hade bytt hotell dagen innan så blev dag 9 kortare än planerat. Jag bytte helt enkelt bara dal. Uppför Col de la Madeleine 24,7km 6% och sedan ner på andra sidan. Det regnade i hela klättringen och på toppen var det 6 grader men jag var ändå inte ensam påväg upp.

På vägen ner började vädret klarna upp. Eftersom det var söndag och det mesta var stängt så blev det lunch på Mc Donalds.

Nu skulle jag bo i Saint Michel de Mauirenne 7 nätter på samma hotell och få 6 cykeldagar utan packning och även vila lite.

https://www.strava.com/activities/2570155652

Övriga inlägg om resan

Del 1

https://bamasblogg.wordpress.com/2019/09/15/alperna-dag-1-6-fran-sverige-till-alperna/

Del 3

https://bamasblogg.wordpress.com/2019/09/17/maurienne-dalen-dag-10-15/

Del 4

https://bamasblogg.wordpress.com/2019/09/19/hem-till-sverige-dag-16-21/

Annons

3 reaktioner på ”Tour de France. Dag 7-9.

  1. Pingback: Från Sverige till Alperna. Dag 1-6 – Bama´s blogg 3.0

  2. Pingback: Maurienne-dalen. Dag 10-15. – Bama´s blogg 3.0

  3. Pingback: Hem till Sverige. Dag 16-21 – Bama´s blogg 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s