Det vänder snabbt.

Det har varit segt ett tag. Ja egentligen sedan jag bröt nyckelbenet hösten 2016 men i vinter har det känts segare än vanligt. Inte så konstigt kanske. Jag tränade 77 timmar i december, mestadels distans och under tröskel. December är alltid den månad jag tränar mest eftersom det är mycket ledighet och nästan bara lågintensiv träning men 77 timmar eller mer under en månad har jag bara haft en gång tidigare och det var december 2015.

Jag har ändå varit lite orolig. Nu när jag började köra lite mer tröskel och intensivare intervaller har siffrorna varit sämre än jag hade hoppats på. Första gången jag körde åttor fick jag sänka på 340 watt och för 1,5 vecka sedan var det precis att jag klarade fem st fyror på 360 watt. Denna veckan känns det bättre. Jag för höja på sista åttan på 340 watt och i fredags klarade jag fyror på 370 watt utan problem. Nu är jag lugn och kan fortsätta följa planen.

Planen denna veckan var intervaller. Fem intervallpass och ett distanspass. Fick korta av onsdagens ettor pga kramp men annars har jag känt mig stark.

Lördagens distanspass var ett typiskt distanspass. Jag brukar starta minst en timme före samling. Det är skönt att kunna känna efter så man är rätt klädd och en timme i mörkret och ensamheten är som meditation. Ibland har jag musik i lurarna och sjunger lite. Efter samlingen 9:00 vid piren brukar det alltid gå lite för fort ut ur Jönköping. Jag brukar bli avhängd och skriker ofta håll igen ett par gånger innan det lugnar ner sig. Ok, idag låg jag längst fram upp till Hallby men det hör inte till vanligheten. Efter 1-2 timmar brukar det vara ett vägval. De som måste vara hemma till 12 vänder hemåt och vi som vill träna fortsätter en bit till. Någon gång under varje distanspass kommer bas-Henke försöka ”lura” på mig finkultur. Den bästa rekommendationen jag har fått är filmen ”Hunt for the wilderpeople” Se den! Kanske den bästa filmen jag såg under 2017.

Helgens distanspass var väldigt kallt och riktigt halt från start men efter att solen visade sig blev det en härlig dag. Vi var 12-14 från start och 5 som körde den längre rundan runt Svansö och Ryfors. På slutet kändes det som en aprildag. 13 mil och 5,5 timme fick jag ihop.

Nästa vecka blir en lugn träningsvecka.

Annons

4 reaktioner på ”Det vänder snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s