Vill träna men vilar.

Imorgon börjar jag alltså jobba igen efter tre månaders sjukskrivning och egentligen känner jag för att träna idag men träningsschemat och kroppen säger vila.

Förra veckan hade jag 21,5 träningstimmar och hittills i januari har jag 17 träningspass och 38 träningstimmar. Jag behöver lite vila. Att jag inte fick upp pulsen igår och att jag hade en vilopuls på 44 i morse är bevis på det. Jag är ändå glad att jag är sugen på att köra ettor eller åttor idag.

Om jag tittar på förra året hade jag en svacka i slutet av januari med avbrutna pass och extra vila sedan kom Gran Canaria innan ännu en svacka i slutet av februari. Nu ska jag försöka hålla motivationen hög hela vintern så mycket det går även om det blir svårt utan resa till GC. Ett sätt är att undvika de värsta intervallerna. Inga intervaller är roliga och alla gör ont men vissa är värre än andra. Ettor och åttor är mina ”favoriter”. På ettor är intervallen över snabbt. Åttor kör jag på ca 105% av ftp och det brukar kännas ganska smidigt ett tag men efter fem intervaller är jag helt slut. Givetvis kommer jag även köra fyraminuters och andra avskyvärda intervaller men inte lika ofta som de lite mindre hemska passen.

5 x 8 minuter @ 344 Watt
5 x 8 minuter @ 344 Watt

Vila idag, bara jobbpendling imorgon och om vilopulsen är ok så blir det träning onsdag till söndag innan jag börjar jobba i Göteborg måndag 23/1. Jag vet inte riktigt hur träningen kommer se ut i Göteborg och det kommer ta några dagar att komma tillrätta så jag räknar med ett par vilodagar där. Jag kommer troligtvis jobba mycket övertid och helger de första veckorna så det blir nog ingen veckopendling till Jönköping inledningsvis. Jag har tre alternativ. 1. Inte ta med någon cykel och leta upp ett gym med bra cyklar. 2. Ta med trainern. 3. Ta med en cx utan dubbdäck och köra ute när det går och gym annars. Under kommande vecka när jag får reda på hur boendet ser ut och hur jag tar mig ner till Göteborg kommer jag kunna planera lite mer noga. Min syster har min bil eftersom jag inte behöver den och jag vill inte ta med mig en bil till Göteborg som mestadels blir stående. Så antingen tar jag buss till Göteborg och då skiter jag i att ta med cykel eller så ordnar jag skjuts.

Annons

En reaktion på ”Vill träna men vilar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s