Hålla uppe motivationen.

Det är inte alltid roligt att träna, om jag ska vara ärlig är det inte ofta träningen är rolig särskilt inte vintertid. Ibland är det extra jobbigt att hoppa upp på trainern och då gäller det att inte bränna ut sig så det blir ännu jobbigare nästa gång.

Igår hade jag en dålig dag med ingen sömn och dåligt humör men jag lyckades till slut köra mitt träningspass. Det skulle varit 40/20 @ 420 watt vilket jag nog hade klarat men jag hade fått kämpa ordentligt. Istället för att ge allt och kanske ge upp så la jag mig på 400 watt och ökade när jag var säker på att jag skulle klara alla intervaller.

Jag tycker inte om att köra till fail så här tidigt på trainersäsongen utan jag sänker hellre watten något så att jag klarar genomföra passen. Givetvis sänker jag aldrig watten så lågt att det är lägre än föregående pass av den typen. Under inomhussäsongen ser jag hela tiden till att öka motståndet och/eller sänka vilan och mot slutet blir det också ett och annat pass där jag kör till fail. Sedan finns det givetvis pass där det ALLTID är max som gäller.

Inomhussäsongen är jobbig både fysiskt och mentalt och det viktigaste med all träning är kontinuitet och motivation och om man tappar motivationen så tappar man till slut kontinuiteten.

Min motivation är: Ju hårdare jag tränar nu i vinter desto roligare blir sommaren. Om jag inte kunde vara med och tävla i täten på veterantävlingarna skulle jag inte alls träna lika hårt och bli randonneur istället.

 

Annons

En reaktion på ”Hålla uppe motivationen.

  1. Tomas

    Bra läsning och bra motivation för mig att läsa. Behöver all motivation i världen då jag inte verkar komma någon vart med min ”träning.”
    Ska ner till aktivitus nu på lördag för att se vad man gör för fel.
    Är ingen tävlingscyklist men vill bli en starkare motionär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s